FOUM ja Innowash panostavat vastuullisuuteen

Autopesualalla on paljon mahdollisuuksia alan kehittämiseksi vastuullisemmaksi. Innowashin FOUM-ketjun toiminnassa nämä mahdollisuudet hyödynnetään mahdollisimman laajasti. Auton käyttäjiä halutaan tukea kestävämmän arjen elämisessä erityisesti pienentämällä autopesuloiden ympäristövaikutuksia.

– Huoli ilmastosta ja luonnon tilasta on yhteinen niin sijoittajille, rahoittajille, kiinteistönomistajille kuin asiakkaille. Käytämme vain uusiutuvaa energiaa, energiatehokkaita ratkaisuja, ympäristömerkittyjä kemikaaleja sekä hiekan, öljyn ja kiintoaineksen erottavia erotinkaivoja. Viemäriin näiden kautta laskettava jätevesi on lähes yhtä puhdasta kuin kotitalouden jätevesi, summaa toimitusjohtaja Tuomo Huhtanen.

Optimoidun etävalvonnan avulla käyttökustannukset ja turhat huoltokäynnit saadaan minimiin. Myös kemikaalitoimitukset, kaivojen tyhjennykset ja kiinteistönhuolto suoritetaan taloautomatiikan ansiosta aina oikea-aikaisesti. Tämä kaikki vähentää liikenteestä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä.

– Autonpesun yhdistäminen kauppareissuun on myös ekoteko, kun palvelut löytyvät samasta paikasta eikä ajella turhia matkoja, Huhtanen muistuttaa.

Esivalmistettu, moduuleista koottava pesuhalli tuodaan paikalle kokonaisena. Tehokas, vain muutaman viikon kestävä ylös ajo miellyttää kiinteistönomistajia. Halli voidaan myös tarvittaessa siirtää, mikä tarkoittaa sitä, että osat on suunniteltu uudelleenkäytettäviksi.

FOUM tulee käyttämään vain uusiutuvaa, EKOenergia-merkillä tuotettua energiaa. Ympäristömerkin myöntämiseksi tuuli-, vesi-, aurinko- ja biovoiman tulee täyttää sähköenergialle Suomen luonnonsuojeluliiton määrittämät kriteerit. Lisäksi sähkön alkuperä varmennetaan ulkoisen ympäristötilintarkastajan toimesta. Merkintä on ensimmäinen ja ainoa yleiseurooppalainen sähkön ympäristömerkki.

–  Myös kotimaisuus on meille erittäin tärkeää. Pesukoneet toimittaa tamperelainen Tammermatic ja pesuhallimoduulit pirkkalalainen Innorent Production Oy, niin Suomeen kuin Ruotsiin. Myös kemikaalitoimittaja ja kiinteistönhuoltokumppani ovat kotimaisia, Huhtanen listaa.

Vastuullisuus ja ympäristöteot koostuvat pienistä asioista, mutta päämäärä on korkealla.

–  Tavoittelemme täysin hiilineutraalia konseptia rahaston voimassaoloaikana, Huhtanen kertoo.